Mercedes-EQ EQA er på vej til Danmark.

Mercedes-Benz har netop præsenteret det nyeste medlem af EQ-familien – EQA.

EQA er 100% elektrisk – og lanceres i første omgang som EQA 250 med 140 kW og en rækkevidde på mere end 420 km (WLTP). Lithium-ion batteriet, som er placeret som en strukturel del af undervognen, har en kapacitet på 66,5 kWh.

En fuldt elektrisk SUV designet til fremtidens bæredygtige mobilitet.
EQA er udstyret med den karakteristiske, sorte front-grill med den centralt placerede stjerne, som kendetegner Mercedes-EQ. Et andet tydeligt kendetegn for de fuldt elektriske fra Mercedes-EQ er det sammenhængende lysbånd på bilens front, som forbinder de to LED-forlygter og sikrer en umiskendelig genkendelighed på vejen.

Med de talrige, innovative detaljer såsom genanvendelsen af overskudsvarme fra den elektriske drivline, er systemet konfigureret til effektivitet i højeste potens og maksimal rækkevidde.

Bilens navigationssystem byder på en anden innovativ detalje i form af navigation med Electric Intelligence. Her kalkulerer systemet den hurtigste rute til en given lokation. Det er i sig selv ingen nyhed, men genialiteten består i, at systemet kalkulerer og sammenligner adskillige scenarier ud fra fx nødvendige lade-stop, højdeforskelle på ruten og sågar vejret, som alt sammen spiller en rolle i forhold til bilens rækkevidde. Derudover tager bilen også aktivt højde for trafiksituationen og førerens kørestil.

Med Mercedes me Charge har kunderne tilgang til verdens største lade-netværk, som lige nu udgøres af flere end 450.000 AC- og DC-ladepunkter fordelt i 31 lande. Mercedes me Charge giver kunderne bekvemmelig adgang til ladestationer fra forskellige udbydere og nyder godt af den simple betalingsproces med alt samlet ét og samme sted.

Vi forventer at modtage beskatningspriser medio februar.